CPM Nedir? Bin Gösterim Başına Maliyet Nasıl Hesaplanır?

İnternette reklam vermeye başladığınızda 3 (üç) farklı terimi bilmeniz gerekir: TBM, CPM ve TO. Bu makalede, CPM’in ne olduğunu tartışıyoruz.

CPM Nedir?

CPM NEDİR

CPM (Cost per Mille) yani bin gösterim başına maliyet (BGBM) ile çevrimiçi reklamınızın gösterim sayısı için ödeme yaparsınız. Bu gösterimler 1.000 adet kullanıcı görüntülenmesi için harcanacak miktardır. İlgili terim özellikle görüntülenme sayısıyla ilgilidir ve reklamınızın etkileşimiyle ilgili değildir.

Reklamınızı gören kişi sayısı ne kadar fazla olursa dönüşüm de o kadar yüksek olur. Reklam tamamen görselse ve etkileşim gerektirmiyorsa bu yöntem, reklam vermek için uygun bir yoldur.

CPM’in artıları ve eksileri

CPM’nin Avantajları:

  • Erişim boyutuna ilişkin içgörü: Bu, marka bilinirliğinize yardımcı olur,
  • Maliyet belirlenebilir ve karşılaştırılabilir,
  • Ekonomik reklam yöntemi: sadece bin gösterim başına ödeme yaparsınız.

CPM’nin Dezavantajları:

  • Her şey trafiğin niteliğinden ziyade niceliğiyle ilgili,
  • Ulaşılan arayıcılar hakkında bilgi edinemezsiniz,
  • Reklamın etkinliği hakkında bilgi edinemezsiniz.

Benim Önerim:

BGBM’yi yalnızca görsel bir reklam olduğunda kullanın. Reklamınızın amacı, hangi yöntemin en kazançlı olduğunu belirleyecektir. Amacınız marka bilinirliğini artırmaksa, çevrimiçi reklamcılık için bir yöntem olarak BGBM kullanmanızı öneririz.

Bu nedenle, çevrimiçi reklamınız için hangi fiyatlandırma modelinin en iyisi olduğunu dikkatlice düşünün. Sitenizde reklam mı satmak istiyorsunuz yoksa Google’da kendi reklamınızı mı yapmak istiyorsunuz? İşletmeniz için hangi fiyatlandırma modelinin en ideal olduğunu bilin.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS):

CPM nedir?

CPM, Bin Gösterim Başına Maliyet anlamına gelir ve reklamlarınızın faturalandırılma yöntemdir. Bu yöntemde, reklamınızın gösterilme sayısı için ödeme yaparsınız. 1.000 adet görüntülenme başına ödenecek miktarı belirleyebilirsiniz. Etkileşim gerektirmeyen görsel bir reklamınız varsa iyi bir reklamcılık yöntemidir.

BGBM’nin SEO üzerindeki etkisi nedir?

CPM’in SEO ile çok fazla ilgisi yok. Marka bilinirliğinizi artırmak istiyorsanız kullanabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız :   Gelişmiş arama operatörlerimle Google'ı daha da iyi kullanın
Bu yazı 154 defa görüntülendi.

Son Güncelleme Tarihi: 1 Şubat 2024