SEO İçin Meta Başlık (Title) Nasıl Hazırlanır?

Bu meta başlık web sitenize daha fazla ziyaretçi çekmenizi sağlar. Tam olarak nedir ve SEO için bir meta başlığın önemi nedir? Bu makalede tartışıyoruz.

Meta başlık nedir?

Başlık etiketi olarak da adlandırılan meta başlık, arama sonuçları sayfasında yer alan metin parçacığıdır. Bu, arama sonuçları sayfasındaki “snippet” metninin başlığıdır. Google, daha fazla öne çıkması için bu snippet’ı maviye dönüştürür. Sonuç olarak, meta başlık arama sonuçlarında görüntülenen en önemli metin parçası haline gelir.

Meta başlığın önemi

Bir meta başlık, açılış sayfasında neler bulunabileceğine dair iyi bir gösterge verir. Meta başlık arama yapan kişiyle alakalı olduğunda, web sitenize daha fazla ziyaretçi çekersiniz. İyi bir meta başlık nasıl oluşturulur?

Meta başlığın uzunluğu konusunda katı bir kural yoktur. Ancak, başlığın 70 karakterden uzun olmaması önemlidir. Meta başlık daha uzunsa, Google tarafından kısaltılacaktır. Bu hoş görünmez ve ziyaretçilerin arama sonucunuza tıklama olasılığı azalır.

Uzunluğun yanı sıra, meta başlığın öne çıkması da önemlidir. Bu başlık, arama yapan kişiyi web sitenize tıklamaya ikna etmelidir.

Meta Title

Meta başlık yazmak için yol haritam

Adım Açıklama
1. En önemli anahtar kelimenizi tanımlayın En önemli anahtar kelimeniz (veya anahtar kelimeleriniz), sayfanızın Google’da bulunmasını istediğiniz kelime veya kelime öbeğidir. Bu, sayfanızın ana konusu olmalıdır.
2. Ana anahtar kelimenizle bir Google araması yapın Bu size o anahtar kelime için mevcut rekabet hakkında genel bir bakış sağlayacaktır. Kullandıkları meta başlıklara bakın. Ortak temalar nelerdir? Sıklıkla hangi kelimeler veya ifadeler kullanılıyor?
3. Rekabeti analiz edin Rakiplerin unvanlarının güçlü ve zayıf yönlerini not edin. Neyi iyi yapıyorlar? Nerede yetersiz kalıyorlar? İyileştirme için nerede yer görüyorsunuz?
4. Meta başlığınızın temel bir versiyonunu yazın Artık rakiplerinizin ne yaptığını bildiğinize göre, meta başlığınızın temel bir versiyonunu yazabilirsiniz. Ana anahtar kelimenizi içermeli ve ayrıca kullanıcı için çekici olmalıdır.
5. Meta başlığınızı geliştirin Rekabet analizinize dayanarak meta başlığınızı iyileştirmenin yollarını düşünün. Daha alakalı anahtar kelimeler ekleyebilir misiniz? Kullanıcılar için daha çekici hale getirebilir misiniz? Rekabette öne çıkması için daha benzersiz hale getirebilir misiniz?
6. Meta başlığınızı test edin Rekabetle karşılaştırmasını görmek için yeni meta başlığınızla bir Google araması yapın. Öne çıkacak mı? Bir kullanıcı için çekici olur mu?
7. Gözden geçirin ve iyileştirin Testlerinize dayanarak meta başlığınızı gözden geçirin ve iyileştirin. Bu yinelemeli bir süreçtir – mükemmel olanı bulmadan önce birkaç versiyon yazabilir ve test edebilirsiniz.
8. Meta başlığınızı uygulayın Meta başlığınızdan memnun olduğunuzda, bunu web sitenize uygulayın. Nasıl performans gösterdiğini görmek için sonuçları takip ettiğinizden emin olun. Özellikle sayfanın TO’su bu konuda çok şey söyleyecektir.
Meta başlık yazmak için yol haritası.

Benim tavsiyem

Google’da sıralanmak istediğiniz en önemli sayfalar için kendi meta başlığınızı doldurun. Bunu yapmadığınızda Google otomatik bir başlık oluşturur. Bu, başlık etiketinin optimize edilmemesini ve sayfanızla alakalı olmamasını sağlar.

Ayrıca Bakınız :   SEO Danışmanlığı - SEO Danışmanı (İlk Sayfa Garantili Hizmet)

Bir meta başlığın en önemli kelimelerini büyük harfle yazmanızı öneririz. Bu, şirketinizin olumlu özelliklerini vurgular. Bu olumlu unsurlar öne çıktığında, arama yapanların bunlara tıklama olasılığı daha yüksek olacaktır.


Sıkça sorulan sorular

Meta başlık nedir?

Meta başlık, Google’ın arama sonuçları sayfasında gördüğünüz en büyük metin parçasıdır. Meta başlık, adından da anlaşılacağı gibi, sayfanın başlığıdır ve Google’da arama yapan kişiye bu sayfada ne bulacağı hakkında biraz daha fazla bilgi verir. Meta başlık en fazla 57 karakter uzunluğunda olabilir (hangi karakterlerin kullanıldığına bağlı olarak).

Meta Başlığın SEO üzerindeki etkisi nedir?

İlgili bilgileri sağladığınızdan ve izin verilen uzunlukta kaldığınızdan emin olun, aksi takdirde kesilir ve bu daha az çekici görünür. Potansiyel ziyaretçilerin sayfanıza tıklama olasılığı azalacaktır.

Bu yazı 35 defa görüntülendi.

Son Güncelleme Tarihi: 5 Şubat 2024