XML Sitemap Nedir? Site Haritası Nasıl Oluşturulur?

XML site haritası web sitenizdeki bir tür yol haritasıdır. Bir web sitesinde bulunan tüm web sayfalarının listesini içeren bir sayfadır. Bu yol haritası Google için tasarlanmıştır.

XML Sitemap – Site Haritası Nedir?

Sitemap (Site Haritası) Nedir

Google tarayıcılarının web sitenizi seçmesi için bir araçtır. Özellikle arama motorları için oluşturulmuş bir site haritası ziyaretçiler tarafından görülemez. Arama motorları için böyle bir site haritasına XML site haritası da denir. Dosya, arama motorlarının okuyabilmesi için özel bir formatta (XML) oluşturulur.

XML site haritasının önemi

XML site haritasının SEO’nuz için faydaları vardır. Tarayıcılar site haritasını bir kat planı olarak kullanır. Google, site haritası aracılığıyla web sitenizin tüm bağlantı yapısını tarar. Buradaki fikir, Google’ın web sitesinin bağlantılı her sayfasına ulaşabilmesidir. Bunu yaparken, web sitenizin düzgün bir şekilde taranması önemlidir. XML site haritası bununla ilgilenir.

Site haritası (sitemap.xml) nasıl oluşturulur?

WordPress için farklı eklentiler kullanarak bir site haritası oluşturursunuz:

Ücretsiz Site Haritası Oluşturma Araçları:

Bu online araçlara Google’da “xml sitemap generator” yazarak ulaşabilirsiniz.

  1. https://www.xml-sitemaps.com/
  2. Screaming Frog (Çevrimdışı SEO Yazılımı – Ayrıca görseller için de sitemap oluşturabilir, site genelini teknik ve iç seo işlemlerinden geçirebilirsiniz.)

Benim tavsiyem

Bir meta başlığın en önemli kelimelerini büyük harfle yazmanızı öneririz. Bu, işletmenizin olumlu özelliklerini vurgular. Bu olumlu unsurlar öne çıktığında, arama yapanlar daha hızlı olacaktır Buradan, bir XML site haritası oluşturmanın SEO’nuz için faydaları olduğu sonucu çıkar. Google’ın bir web sitesini tararken kullandığı bir araçtır. Bir web sitesinin bağlantı yapısı bir XML site haritası tarafından ortaya çıkarılır. Genel bakış ve yapı sağlar. Bunlar Google’ın tarama sırasında artı olarak gördüğü faktörlerdir. Bu nedenle web sitenizin XML site haritasına sahip olduğundan emin olun ve Google Search Console üzerinden bunları tanıtın. Robots.txt dosyasının sonunda site haritanızı belirmekte de fayda var!

Ayrıca Bakınız :   En İyi 25+ Premium WordPress Tema Üreticisi
Bu yazı 188 defa görüntülendi.

Son Güncelleme Tarihi: 1 Şubat 2024